Web Sitesi Tasarımı Gereksinimleri

Size özel web tabanlı çözümler sunuyoruz
Onlarca referansımız arasında siz de yerinizi alın. Bize ulaşın, hemen ücretsiz detaylı bir bilgi verelim!

Web sitesi tasarımının yapılması, binlerce liraya mal olması anlamına gelmemektedir. Doğru atılacak temel adımlar ve alınacak doğru hizmetler ile güzel bir web sitesi tasarımının yapılması mümkündür.

 

 Web Sitesi Tasarımı Nasıl Yapılmalıdır?

 

 Web sitesi tasarımında, katı kurallar yoktur. Ancak iyi web sitelerinin bazı ortak özelliklerini göz ardı etmemek de gerekir.

 

 Temiz, Basit ve Düzenli Bir Tasarım

 

 “Azı karar, çoğu zarar” söylemi web sitesi tasarımı yapılırken, unutulmaması gereken bir deyimdir. Verilecek en önemli mesajın hangisi olduğunu seçilerek, buna ana sayfada yer verilmelidir. Ek bilgilere ise, diğer ilgili sayfalarda yer verilebilir.

 

 Web sitesi, ilk kez ziyaret eden birisi için ilk 10 saniyede karmakarışık görünmemelidir. Renkler ve fontlar dikkatli seçilmeli, çok fazla seçenek bir arada kullanılmamalı, basit bir tasarım yapılmalıdır.

 

 Kolay Kullanılabilir Bir Navigasyon

 

 Ziyaretçiler, web sitesinde kolayca gezebilmelidir. Navigasyon menüleri kolayca görünebilir olmalıdır. Seçeneklerin net olduğundan emin olunmalı ve de benzer sayfaları bir arada toplayabilmek için alt menüler kullanılmalıdır.

 

 Web Sitesi İçeriklerinin Önemi

İçerik yerleşimi ve içerik planlama, web sitesi tasarımının en önemli adımını oluşturur. Web sitenizin, içerikleriyle birlikte; ne söylediği de, neyi nasıl söylediği de çok önemlidir. İçerikleriniz ilgi çekici ve amaçla ilgili olmadığı sürece, web sitesi amaçlarınıza ulaşmanızı sağlamayacaktır. Ticari amaçla site kullanıyorsanız; içeriklerinizin, işletmeniz hakkında kullanışlı ve de doğru bilgiler sunduğundan emin olunmalıdır.

 

 Net ve doğal bir dil kullanmaya özen gösterilmelidir. Görsel seçerken, ilgi çekici olmasına dikkat edilmelidir. İletişim bilgileriniz net ve kolayca erişilebilir olmalıdır. Özellikle işletme web sitelerinde, iletişim bilgilerinizin net ve de erişilebilir olduğundan kesinlikle emin olunmalıdır. Söz konusu bilgilerin hangisi olacağı, işletme türünüze göre değişebilir. Bazı işletmeler için, e-posta adresi yeterli olurken; bazı işletmeler için, telefon numarası ile harita vb. gibi bilgilerin eklemesi de faydalı olabilir.

 

 SEO İşlemleri ve Uygulamaları

 

 Arama motoru optimizasyonu (SEO) kavramı, günümüzde web sitelerinin olmazsa olmazlarının arasındadır. SEO optimizasyonu iyi uygulanırsa, Google ile Yahoo gibi arama motorlarında en üst sıralarda yer alabilirsiniz. Küçük işletmeler için SEO’nun pek önemli olmadığını düşünebilirsiniz; fakat organik trafiği arttırmanızın yolu, SEO optimizasyonudur.

 

 Responsive Web Tasarımı

 

 Artık insanlar sadece masaüstü bilgisayarlar ile sınırlı kalmayıp, farklı cihazlardan da internete girmektedir. Bu sebeple web sitesi tasarımı yapılırken, önemli hususlardan birisi de; başarılı bir Responsive tasarımdır. Potansiyel müşterilerinize kullandıkları farklı cihazlardan verimli bir şekilde ulaşabilmelisiniz. Örneğin bazı sitelere; hem masaüstü bilgisayarlardan, hem de mobil cihazlardan girildiğinde mükemmel görünür. Bazı siteler ise, özellikle mobil platformlardan girildiğinde çok başarısız bir profil çizer.

 

 Farklı Tarayıcılara Uygunluk Denetimi

Farklı cihazlar kullananların yanı sıra, farklı web tarayıcıları(Explorer, Firefox, Chrome vb.) kullananlar da bulunmaktadır. Bu yüzden, web sitesinin farklı tarayıcılarda açılarak; düzgün görünüp görünmediği de kontrol edilmelidir. Web tasarımı, çok yönlü ve detaylı bir iştir. Bu konudaki hizmetlerimizden faydalanarak, profesyonel web tasarımı danışmanlık hizmetleri alabilirsiniz.

HEMEN İLETİŞİME GEÇİN

Çalıştığımız Markalardan...

BLOG

Web Tasarım Son Yayınlanan Yazılar

Eskişehir Grafik Tasarım Ajansları
Eskişehir Grafik Tasarım Ajansları

Reklam çalışmaları yapılırken görsel algı kullanılarak insanlara ürün veya hizmet tanıtımı yapmak çok önemlidir. Eskişehir grafik tasarım bu konuyla ilgili sizlere profesyonel hizmet sunmaktadır. Firmanın tanıtımı için logo, kitap, dergi, afiş, ilan, sokak afişleri gibi ihtiyaçlarda kaliteli bir işin ortaya çıkmasını istiyorsak bu ajansla çalışmak yeterli olacaktır.    Ekipler grafik tasarımı konusunda bireylere gerekli ol...

Digitalleşmenin Sosyal Medyaya Etkisi
Digitalleşmenin Sosyal Medyaya Etkisi

Ülkemizdeki dijitalleşmenin son zamanlarda önemli ölçüde artması ile birlikte kurumsal, şirket ve kişisel dosya medya hesaplarının yönetilmesi için yeni bir hizmet sektörü ortaya çıkıyor. Sizi ve şirketinizi en iyi şekilde sosyal mecralarda temsil edebilmek, rekabet ortamında sizi en üst seviyelere çıkarabilmek amacı ile Eskişehir dijital ajanslar hizmet veriyor. Bu ajanslarla anlaşarak siz de sosyal medya hesaplarınızın pr...

Eskişehir Reklam Ajansları Hizmetleri
Eskişehir Reklam Ajansları Hizmetleri

Reklam ajansları, tüm kurum ve kuruluşların kurumsal kimliklerini PR çalışmaları ve logo grafik tasarımlarına yönelik tüm kurumsal tasarımların yaratıcısı ajanslardır. Reklam ajans şirketleri, hemen hemen her kesim için ihtiyaç duyulan bir sektör olmuştur. Sektörün gerek dijital gerekse de gerçek hayata yönelik projeleri ve uygulamaları esas alındığında gereklilik haline gelmiştir. Büyük firma ve şirketler için rekla...

Web Tasarım Uygulamalarında En İyisi
Web Tasarım Uygulamalarında En İyisi

Web Tasarım Uygulamaları               Dijital çağı yaşadığımız son günlerde hayatımızda çok önemli bir yere sahip olan ve gerekli tüm detayları içerisinde barındıran web tasarım uygulamaları, en ileri teknolojiler kullanılarak sorunsuz bir şekilde hazırlanmakta ve sizlere sunulmaktadır. Beklenilen en yüksek verimi elde edebilmek için her sektöre ve firmaya uygun özelliklerde t...

Web Tasarım Ofisi
Web Tasarım Ofisi

Dünya genelindeki bilgisayar ağlarını ve kurumsal bilgisayar sistemlerini birbirine bağlayan elektronik iletişim ağına internet demekteyiz. İnternet olmasaydı bugün web sayfaları olmazdı. Eğer bilgisayarlar olmasaydı, bugün internet de olmazdı. Web tasarım ofisi yapılabilmesi için gerekli olan bilgisayar ve internetin anlatılmasıyla süreç başlıyor.    İnternet kimileri için dünyanın en büyük kütüphanesi, kimileri i&cce...

Eskişehir Sosyal Medya Ajansı
Eskişehir Sosyal Medya Ajansı

Eskişehir Sosyal Medya Ajansı, dijital pazarlama konusunda uzmanlaşmış bir firmadır. Eskişehir Sosyal Medya Ajansı, dijital pazarlama konusunda uzmanlaşmış bir firmadır. Yerel işletmelerden uluslararası markalara kadar geniş bir müşteri yelpazesine sahipler ve sektörlerinde liderlerden biri. 10 yılı aşkın bir süredir piyasadalar ve sektördeki en son trendlere sürekli uyum sağlıyorlar. — Eskişehir son yıllarda dijital devrimle dönüşen bir şehir. T&u...

Tüm hakları saklıdır. © 2016
We VSC